Kompleksi i Xhermëhallës ose Xhamia Mbret, referuar dhe si kompleksi urbanistik në lagjen “Lejla Malo”është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin e Delvinës , në qarkun e Vlorës , Shqipëri .Xhamia e kompleksit është një ndër xhamitë e para të ndërtuara në Shqipëri,xhamia –mbret e Xhermëhallës në Delvinë. Kompleksi islam i Vitit 1682,i vetmi për nga arkitektura në territorin shqipëtar. Është monument kulture i kategorisë së parë .

 

AlbaniaUSA