Muzeu Delvinë
Një aset i rëndësishëm historik e kulturor është rikthyer në Bashkinë Delvinë:Muzeu, ku pasqyrohen traditat ,zakonet vlerat dhe pasuristë e zonës.Nisur nga interesi i shfaqur prej vizitorëve të larguar,Bashkia vendosi të rikonstruktojë godinën dykatëshe .Falë kujdesit të vëçantë të kryetares së Bashkisë Znj.Majlinda Qilimi dhe Znj.Anila Denaj,dhe angazhimit të specialistëve u bë e mundur rihapja e muzeut në 12.12.2021.Në ceremonine e përurimit veç qytetarëve të shumtë ,historianëve , e të ftuarve të shumtë.Muzeu është rikonceptuar sipas parametrave bashëkohorë dhe ka katër pavione:pavionin etnografik,pavionin e artzanatit ,atë të luftës ,pavionin  para viteve ’90,objektet dhe materialet e ekspozuara në stenda janë përzgjedhur me kujdes ,pas një punë të gjatë nga ekspertë të fushave të ndryshme. Dashamirësit e historisë e kulturës, si dhe të gjithë vizitorët, tanimë kanë një atraksion më shumë për të parë në Bashkisë Delvinë ,që rikthehet pas një mungese disavjeçare.

AlbaniaUSA