Ҫezma e vjetër ne Xhermëhallë ka krijuar një kompleks intresant hidrik te shekullit te XIX.

Dy burimet kryesore të kësaj cezme kanë qënë të mbuluar me një qemer të lartë cilindrik prej guri. Prane tyre gjenden edhe dy sofa prej guri për ulje dhe një urë e vogël  që shërben për të shkarkuar ujërat e cezmës.

 

AlbaniaUSA