Manastiri Kamenes I ndërtuar nga kameniciotet në vitin 1030,  e përfshirë në Perandorinë Bizantine të rindërtuar ,nën pushtetin e së cilës në këtë trevë u ngritën edhe disa manastire që administroheshin drejtpërdrejt nga patriarku I Kostandinopojës dhe gëzonin statusin e  të preferuarit manastirit stavropegjika . Të tillë ishin manastiri I Shën Mërisënë kameno,ai I kamenicës etj.

 

AlbaniaUSA